Bláznivý street style z Tokya pro jaro 2019

Bláznivý street style z Tokya pro jaro 2019

Týden módy v japonském hlavním městě každým rokem přiláká ty největší místní módní nadšence. 

Fanatická posedlost módou

Tokio je plné mladého návrhářského talentu, ale i fanatických milovníků módy. Přehlídky bývají nezapomenutelným zážitkem. Legendární však bývá zejména street style. Naprostá oddanost určitému vzhledu, módě, stylu nebo trendu je úplně jinde než třeba v Paříži nebo New Yorku. Touha se odlišovat ve finále končí tím, že se styly poněkud podobají. Japonci podléhají módě naplno a jejich styl je opakem minimalistického, které jsou k vidění všude po světě ve street style. Maximální délky, objemy, mnohačetné vrstvení a úplná srážka vzorů spolu s neonově barevnými vlasy a těžkou koženou obuví slibují neobvyklou podívanou.

Rouška i maska jako standard

Výjimkou nejsou pro mladé lidi v Tokiu ani barevné roušky nebo krystaly, kameny a flitry zdobené masky. Mnoho stylů vypadá jako napodobenina oblíbeného charakteru z japonských pohádek, ale i evropských jako Karkulka či princezna. Někteří nosí tradiční japonský kroj a šaty, ale v novém pojetí. Spolu s náročně vypadajícími dřeváky to musel být skoro nadlidský výkon. Netradiční doplňky a někdy šílené kombinace působí jako soutěž o to, kdo bude víc šokovat, odlišovat se, nebo s čím novým kdo přijde. 

Umělohmotné doplňky i kalhoty

PVC umělá hmota posloužila jako materiál na kabelky a tašky, které v zářivých barvách nosili mnozí odvážlivci. Transparentnost tašek dodala nulovou anonymitu. Tu si však někteří zachovali pomocí masek.PVC se také objevilo na kabátech, bundách a kalhotách. Občas to působilo jako pytel do koše. Pestré vzory se přímo praly o pozornost a ve výsledku působily jako malířova rozmazaná paleta. Japonský street style nezná hranic a žije si ve své vlastní bublině. Ojedinělý náznak přírody byl u některých dívek zachycen ve vlasových doplňcích. Že muži a ženy ztratili hranice mezi rozdílným oblékáním, není třeba rozebírat. Muži prostě nosí v Tokiu kozačky a ženy se oblékají jako muži. 

Bláznivé kreace

Střídmost a strohost se pravděpodobně nevyskytují v japonském slovníku.Bylo však příjemné vidět bláznivé nápady v oblečení, které sebevědomě nosili mladí lidé. Už jen ta odvaha! Celé skupiny se dokonce sladily do podobných stylů, což posunulo tuto myšlenku ještě dál. Japonci zkrátka milují extrémy. Určitě si neoblékli, na co přišli. Jednotlivé styly jsou do detailu promyšlené. Nepřehlédnutelný byl i oční make-up. Veškerá pozornost tak směřovala na excentrické oční líčení. Je příjemné vidět něco jiného, a třeba to jednou dorazí i k nám. Japonci jsou známí svým časovým náskokem ve všem. 

Zdroj; vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram