Dětské kyblíčky na pláž v kolekci Nina Ricci 2020 proměnily Paříž na jedno velké hřiště

Dětské kyblíčky na pláž v kolekci Nina Ricci 2020 proměnily Paříž na jedno velké hřiště

Pařížský týden módy je v plném proudu. Svou kolekci zde představila i značka Nina Ricci pod taktovkou návrhářů Rushemyho Bottera a Lisi Herrebrugh.

Hravost ukrytá v eleganci

Na příchozí diváky kolekce značky Nina Ricci čekaly na jejich sedadlech speciální žvýkačky od značky vyrobené pouze pro tuto jedinečnou příležitost představení jarní a letní kolekce 2020 ready-to-wear. I to byla předzvěst toho, že kolekce bude opět hravá a odvázaná jako ta předchozí. Chyba lávky. Návrháři si sice trochu zašpásovali, například nejhravějším prvkem kolekce se staly velké barevné kyblíčky, které modelky nosily jak na hlavách, tak jako příruční kabelky. Nápad originálnost a multifunkčnost v jednom. Nicméně barevně a střihem byla kolekce pojata spíše netradičně a romanticky.

Béžová a pláž

Podle svých slov se návrháři a autoři kolekce Rushemy Botter a Lisi Herrebrugh inspirovali letním dovolenkovým pobytem v zahraničí. Konkrétně je zaujal život na pláži a u moře. Kdybyste se však domnívali, že tedy modrá bude hlavním hráčem přehlídky. To by však byl omyl. Z barev dali návrháři přednost především bílé a béžové, doplněné všemi výraznějšími pastelovými barvami.

Objemné květy

Konečně pak bylo zajímavé porovnávat jednotlivé střihy. Kolekce byla doslova nabušena objemem. Objemné roláky střižené na stranu, šaty s několika organzovými podšívkami či blůzky s balónovým efektem. Krásnou částí kolekce byl model šatů z vrstev bílé organzy na povrchu pokryt umělými motýly. Další obdivovanou částí kolekce byla síťovina se vzorkem květů v několika barvách, síťka pak v outfitu sloužila jako přehoz.

Originální květináče i žvýkačkové náušnice

Kolekce byla doprovázena, jak již bylo řečeno v předchozím textu, hravostí. Kromě zmiňovaných barevných kyblíčků jako kabelka a pokrývka hlavy to byly obrovské sluneční brýle, které spíše než retro patří do módy budoucnosti. Originální byly také náušnice ve tvaru nafouklé žvýkačkové bubliny nebo pásek, na kterém byla navlečena velká plastová písmena R I C C I.

Benjamínci módy

Rushemy Botter a Lisi Herrebrugh jsou v módních francouzských kuloárech často nazýváni benjamínky světové módy. A tato přehlídka očividně neznamená nic hanlivého, ba naopak, spíše je to poklona. Touto kolekcí totiž ukázali, že nabízejí hravost ukrytou v eleganci, a to vše je zahaleno do mladé originality.

Vogue; Elle; Foto: Alessandro Lucioni / Gorunway

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram