Geometrické vzory a květiny - i to je nová RTW kolekce Christian Dior pro jaro/léto 2014

Geometrické vzory a květiny - i to je nová RTW kolekce Christian Dior pro jaro/léto 2014

Kolekce Christiana Diora pro jaro/léto 2014 je plná nevšedních vzorů a pestrých barev jako je oranžová nebo limetková. 

Objevují se zde sukně krátké i dlouhé, úzké i široké. Občas se na přehlídce mihnou klasické černé kalhoty. Botám jednoznačně vládnou páskové lodičky a v líčení vede zlatá!

Barvy použité v kolekci byly různé. Lišily se nejen odstíny, ale i svou intenzitou. Některé šaty byly světle modré, jiné kanárkově žluté s kombinací královské modré. Polovina kolekce je složena pouze z černé a šedých lesklých vzorů. Modely jsou bohaté nejen na barvy a vzory, ale také na střihy. Objevují se typické siluety pro Dior- A a H.

Šaty ve výrazných barvách byly doplněné o potisk textu, který je u Christiana Diora nečekaný. K vidění bylo množství sukní i šatů s výrazným řasením látky i s květinovými aplikacemi. Tedy co se týče stylů - pravý opak od textových potisků.

Na konci přehlídky byly předvedeny šaty v kombinaci černé a jednoho vzoru v provedení černá-stříbrná-žlutá nebo černá-stříbrná-modrá. Modely dýchaly historickou atmosférou, byly jednoduché, přesto efektní a elegantní. Střihově se držely siluety A.

Modely byly doplněné o páskové sandálky na jehlovém podpatku. Všechny byly do špičky a pásky měly bílou barvu. Aktuálně velmi oblíbené statement náhrdelníky z dálky připomínaly propletené mořské řasy - byly tvořené z mnoha řad korálků a držely se v barvách tmavě zelené a mořské modré.

Obočí měly modelky nabarvené na zlato. Líčení bylo celkově minimalistické, případné stíny měly zlatou barvu a protáhlé kočičí tvary.

Jak se vám kolekce líbí?

Zdroje: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram