Gucci představuje nového kreativního ředitele - Alessandro Michele

Gucci představuje nového kreativního ředitele - Alessandro Michele

Gucci s potěšením oznámil jmenování nového kreativního ředitele, Alessandra Mechele, který sebou přináší čerstvou dávku energie, nové vize i nový směr značky.

Alessandro Michele se v tomto týdnu dostává do centra pozornosti celého módního světa. Stal se novým kreativním ředitelem značky Gucci a nejen to! Je důležitým mezníkem ve vývoji módní tvorby u Gucciho. Reprezentuje novou energii a nový směr, kterým se chce Gucci ubírat.

Jako kreativní ředitel převzal po Fridě Giannini zodpovědnost za veškeré kolekce i imige značky. S tím jistě nebude mít Alessandro žádný problém. Již dlouhá léta působil ve společnosti Gucci jako vedoucí oddělení doplňků a navíc má široký rozhled i mezi konkurenčními značkami.

Ve svých 42 letech byl Alessandro ideálním kandidátem na post kreativního ředitele. Za svůj život nasbíral v módní branži mnoho zkušeností. Pracoval pro Fendi, Toma Forda a po boku bývalé kreativní ředitelky Fridy Giannini stál již od roku 2002.

Konečně tak Gucci nabude novou jiskru, tolik potřebnou po posledním období pod vedením Fridy, keré bylo označované za menší obchodní propadák. Ta však očekávala, že zůstane ve funkci až do příští dámské F/W kolekce. Společnost ovšem opustila jen několik dní před představením kolekce pánské na show v Miláně. Proto se módní dům rozhodl nepoužít její návrhy a představit zcela odlišnou show v novém prostředí a s novými kousky. Tvůrčí tým v čele s Alessandrem měl jen pět dní na přípravu nové kolekce takřka od nuly, kterou tak oznámil i nový start. Většina kritiků však nového pro Gucci atypického ducha kolekce vřele přivítala.

  
  

Marco Bizzarri, prezident a generální ředitel společnosti Gucci považuje Alessandra za jedinečný element, který dokáže přivést současné vize značky skutečně k životu a dodává „Již pánská kolekce Gucci Pozdim/Zima 2015-2016 prezentovaná 19. ledna, která byla realizována díky pozoruhodné spolupráci mezi pánskými projekčními a výrobními tými, je jasným důkazem, že je značka připravena přijmout nový směr.“

Jakým směrem se bude značka nyní udávat nám prozradí již brzy Alessandrova první dámská kolekce ready-to-wear pro Podzim/Zimu 2015-2016. Ta má být představena již 25. února v Miláně a my se již teď moc těšíme. Věříme, že si nás Alessandro získá na plné čáře.

Zdroj: gucci.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram