Jarní svatební kolekce 2016 značky Oscar de la Renta

Jarní svatební kolekce 2016 značky Oscar de la Renta

Odlehčené a zkrácené dívčí pojetí i tradiční šifónové sukně až k zemi. Peter Copping svůj debut i v odvětví svatebních šatů zvládl na jedničku.

Od okamžiku, kdy byl Peter Copping jmenován hlavním kreativním ředitelem proslulé značky Oscar de la Renta ještě neuběhl ani rok. Přesto se Copping musel vyrovnat s nepředpokládaným zvratem a převzít celou značku pod své vedení. První Ready to wear kolekci s čistě jeho rukopisem jsme už viděli, aktuálně si můžeme prohlédnout také svatební kolekci pro jaro 2016.

Svatební kolekce je složena z 20 modelů nádherných šatů v klasické bílé. Pokud někde Copping experimentoval, pak to bylo spíše zkracování sukní než výrazné odstíny barev. U několika modelů vkusně zkrátil sukni a šaty celkově odlehčil. Výsledkem se mu dostal krásný model družičkovských dívčích šatů. Odlehčování sukní ale uplatnil i u ryze svatebních šatů. Vynechal vícero vrstev a vsadil spíše na propracovaný střih a ušití. 

Nebyla by to ale značka Oscar de la Renta bez velkých oslavných sukní, signifikantních krajkových ozdob, hromady tylu a čistě tradičních prvků svatebních šatů. Zajímavým zpestřením přehlídky byly i družičkovské šaty pro malé holčičky, kalhoty skryté pod honosnou sukní a skládané ozdoby na korzetové části šatů. Celá nabídka šatů dle návrhu Coppinga je skvělá pro nevěsty napříč jejich věkem, vkusem i místem obřadu. Jedno je ale spojuje dohromady - nadčasová sofistikovanost. Snad se Oscar dívá...   

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram