Pohádková kolekce Dolce & Gabbana F/W 2014

Pohádková kolekce Dolce & Gabbana F/W 2014

Zimní a hlavně vánoční období je časem pohádek. A právě pohádkový les se stal hlavní inspirací nejen dětaské kolekce Dolce & Gabbana Podzim/Zima 2014.

Značka Dolce & Gabbana, známá pro svůj nezaměnitelný design, poskytuje propracované a luxusní oblečení i chlapcům a dívkám od novorozeňat po teenagery. Pro letošní kolekci Podzim/Zima se nechala inspirovat magickým sicilským lesem plným pohádkových bytostí.

Pohádkový les se stal i pozadím pro kampaň, kde dal perfektně vyniknout stěžejním barvám kolekcí, jimiž jsou tyrkysová, červená, šedá a slunečná žlutá.

Velmi zajímavé je zpracování kabátků a šatiček, kdy na nádherném brokátu díky patchworku, ožívají lesní tvorečci z krajky a dalších vytříbených materiálů.


Vlastní svět fantazie Dolce & Gabbana nabízí nekonečné kombinace materiálů, kašmír lemovaný krajkou, brokát kombinovaný s vlnou či flitry s kožešinou.


Kromě lesních zvířátek jako jsou veverky, zajíčci, motýlci, ptáci, sovy, srnky a dokonce i žáby, ožívají jednotlivé modely s heraldickými symboly. Vaše dítko se tak může převtělit v červenou Karkulku nebo v lesní vílu obklopenou květy, stromy a lesními obyvateli nebo ve vznešeného prince nesoucí na hrudi svůj rodový erb. Kluci mohou dokonce i obléknout brnění!


Heraldické erby se tak staly podtitulem kolekcí Podzim/Zima 2014-2015, jejichž inspirací bylo právě rytířské období středověku plné pohádkových příběhů a hrdinství.

Dětská i „dospělácké“ kolekce si jsou podobné jako vejce vejci. Jsou v podstatě stejné, jen ta dětská je v miniaturním provedení, kdy složité střihy a tmavé barvy jsou ve větší míře nahrazeny jednoduššími střihy v barvách světlejších.

V kolekci nejsou opomenuty ani typické sicilské motivy inspirované kulturou a především tamější architekturou. Je to nádherná kombinace květů, architektonického plastického zdobení a ikonického klíče D&G.

Zdroj: dolcegabbana.com, swide.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram