STREETSTYLE speciál: Paris Fashion Week a outfity jeho návštěvníků

STREETSTYLE speciál: Paris Fashion Week a outfity jeho návštěvníků

Pařížanky zůstávají u své klasiky a celosvětové, tedy především americké trendy, se jim vyhýbají. Upřednostňují basic kousky a občas si vypůjčí něco od partnera. 

Francouzky svůj styl neopouštějí. Přestože jsme mohli vidět Italky přejímající americké trendy i Britky mírně odstupující od své konvenční módy, Francie a Paříž je stále svá. 

Na letošním Fashion Weeku k představení kolekcí pro příští Jaro/Léto 2015 jsme mohli vidět spousty skvěle oblečených žen. Některé se držely elegantního stylu, jiné oblékaly originální šaty i výrazné barvy, ale většinu z nich jednoduše spojovalo kouzlo Paříže. A po prohlédnutí desítek fotografií jsem si udělala jasný názor - Francouzky si módu užívají!

Často se objevovaly přírodní a zemité tóny - trendy je stále khaki, tmavě zelená, hnědá i béžová. Ojedinělý nebyl ani vzor kostky, který se hojně vyskytoval právě ve spojení s khaki. A co je asi nejtypičtější na jejich módě? Střih OVERSIZE!

Nedělají si těžkou hlavu a v klidu utvoří valnou část outfitu z pánského oblečení. Pravdou ale je, že si ho s tím úmyslem už kupují. Ne každá si ho doma půjčuje od partnera! Stejně tak rády umocňují svůj vzhled pánskými nebo vintage doplňky. K pánskému stylu jsou ale v pařížských ulicích nutností podpatky! 

Zdroj: fashionising.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram