Ulyana Sergeenko Fall 2014 Couture

Ulyana Sergeenko Fall 2014 Couture

Ulyana Sergeenko je čím dál tím lepší. Od ruských a amerických inspirací tamějším folklórem se vrhla do budoucnosti. Couture Ulyaně neskutečně sedí.

Ulyana Sergeenko jako by se pro Haute couture, vysoké šití, narodila. Ulyana zpočátku své tvorby prozkoumávala kořeny svého ruského původu a nedávno zabloudila i na americký kontinent. Její poslední kolekce ale vypovídá o tom, že z lidové tradice už tato okatá návrhářka čerpat nebude. Teď si u ní můžete pořídit aktuální trendy a co je na tom nejlepší, Sergeenko je umí stvořit stále tak dramatické, jak tomu bylo doposud.

Už první  model, jenž se objevil na přehlídkovém mole, začal udávat tón celé kolekce. Lesklý černý kabát s délkou kousek nad kotníky byl inspirován prvními dvaceti pěti lety minulého století, kdy Rusko opouštěli caři a přicházel Sovětský svaz, který měl všechno změnit. Současnou situaci v Rusku a především na Ukrajině Ulyana v zákulisí kritizovala a vyjádřila své zděšení.

Její přehlídka ale vůbec nebyla politická ani protestní, jak by se z jejích komentářů ze zákulisí mohlo zdát. Po pár modelech, které mohly být klidně inspirovány sovětskou érou, následovaly večerní róby, lesklé nebo šifónové, v teplém odstínu žluté, černé kůži a jemných nenápadných korzetech, kolem nichž zlehoučka poletovala sukně s rozparkem. Přehlídka nemohla být údernější. Černá lesklá kůže jí dodávala na dominanci a rázu. Důraz na pas a oblast hrudníku ji naopak velmi vkusně poženštil.

Ulyana Sergeenko, ač za sebou nemá tolik Haute couture sezón, ví, jak vysoké šití uchopit. Její večerní róby zůstávají skvostné, pokračují v tradici toho nejlepšího, co nám Paříž dvakrát do roka nabízí. Kolekce odstartovaná gongem a zakončená kouskem jako z labutího jezera, v němž modelka zmizela v obrovské labuti, zanechala silný dojem.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram