Zásady šik francouzského oblékání v bodech

Zásady šik francouzského oblékání v bodech

Určitě znáte mnoho rad, jak se oblékat jako Francouzka, přesto jich dokážeme najít minimálně další desítku méně známých a rozhodně stejně (ne-li více) důležitých!

1. Kdykoli je to možné, odhalte své nohy. Nehledě na věk a nehledě na drobné nedostatky, které vám připadají tak markantní, že si jich každý musí všimnout na potkání. Nevšimne. 

2. Podpatky noste jen tak vysoké, abyste v nich zvládla bez problémů chodit. Francouzku nikdy neuvidíte klopýtat v deseticentimetrových jehlách. Nosí je. Ale umí v nich chodit.

3. Nebojte se obléci sexy. Vypadat sexy není špatně. Špatně je, vypadat lacině. Když si nebudete hrát s barvami a vším příliš odhaleným, vyhnete se tomuto nechtěnému dojmu. A zůstanete sexy. 

4. Vkládejte peníze do kvalitních bund, sak a kabátů. Od října do dubna v nich totiž trávíme většinu času, co jsme venku. A nejhorší je myslet si, že jedna bunda stačí, zato je důležité střídat to pod ní. 

5. Své sváteční oblečení si vezměte kdykoli a kamkoli chcete. Nenechte se svazovat konvencemi, že třpytivý top se nosí jen na diskotéku a psaníčko jen do divadla. Noste si to, kdy a kam chcete. 

6. Hodně šperků není hřích, ale oblečení už volte jednoduché. Francouzky milují nošení cenných šperků i bižuterie (často je kombinují.) Ale své oblečení následně volí jednoduché. 

7. Zaměřte se spíše na paletu neutrálních odstínů. Lépe se vám budou kombinovat a nebudete se muset trápit otázkou, co uděláte s těmi tyrkysovými kalhotami, které se k ničemu nehodí?!

8. Oblékněte si pánský oblek na večer. Protože, proč ne? Vystoupíte z davu a bude jasné, že se extrémů nebojíte. 

9. Oblékejte si kvůli sobě a pro sebe. Je jedno, co si o vašem outfitu myslí kolemjdoucí, kolegové nebo váš kluk. Pokud se líbíte sama době, pak se teprve můžete líbit ostatním. 

10. Sluneční brýle omluví nevyspalost a čepice nedostatek času na mytí vlasů. Jsou to dvě vychytávky z mnoha, které francouzské ženy používají k tomu, aby vypadaly stále skvěle. 

pinterest.com ; whowhatwear.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram