Balmain posouvá hranice - jeho podzimní kolekce je uměním

Balmain posouvá hranice - jeho podzimní kolekce je uměním

Někdy máme pocit, že je Olivier bůh. Vždyť to, co předvádí pod značkou Balmain je naprosto skvělé! A každá jeho kolekce dokazuje to, jak blízko jsou si móda a umění. 

Je jen málo návrhářů, u kterých si v dnešní době pomyslíte totéž, co o Balmainovi. Protože i když zachovávají odkaz značky a těch největších světových jmen na poli módy nebo jsou skvělí a talentovaní, jsou to módní návrháři. U Oliviera Rousteinga máme pocit, že je opravdový umělec. Ne jen módní návrhář. Umělec. Když na kostičkované dlaždice pařížského mola vstoupily první modelky v tónech roku 2016 - miminkovské modré a starorůžové - zatajil se dech. A pořádný výdech nás čekal až s konečným aplausem. 

Vosí pasy, semišové kozačky nad kolena, třepetající se volánky, ozdobné šněrovačky, saténové detaily, zlato, stříbro... A ano, bylo toho ještě mnohem více. V tradiční černé barvě s leskem, která převládala, nás kolekce uhranula každým svým modelem. Kde nebyly kalhoty, holé nohy pokryly černé punčocháče a špičaté nízké kozačky. Rousteing ani v kolekci Podzim/Zima 2016-17 nemohl vynechat jemnou kožešinu, světlou nude zbarvenou do meruňkové a military detaily, kterými doplnil sáčka a halenky. 

vogue.com/fashion-shows

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram