Highlighty z tvorby mladých návrhářů na MBPFW

Highlighty z tvorby mladých návrhářů na MBPFW

Nedělní dopoledne i tentokrát patřilo mladým talentům a studentům oděvních škol. Z mnoha zajímavých kolekcí naši redakci nejvíce zaujala tvorba golfem okouzleného Lukáše Spilky, nově vzniklého Studia Defresh a slovenského návrháře Maroše Barana.

O kolekci Lukáše Spilky vystupujícího pod svým příjmením se po právu mnozí vyjádřili jako o vůbec nejpovedenější z celého MBPFW. Inspiroval se golfem, ale jen volně a hlavně po svém. Jeho modely tak rozhodně nevypadají jako typické golfové oblečení, spíše se jedná o střihově velmi dobře propracované kousky s punkovými prvky.

 

Studio Defresh, za kterým se skrývají dva studenti UMPRUM – Tereza Ledvinová a Filip Hieke vycházelo při tvorbě jarní kolekce z dětských her. Hlavní roli hrála skákací guma v jejich oblíbené zelené barvě, kterou byly dokonce dvě modelky k sobě připoutané. "Dvojmodel" zahajující a zároveň uzavírající show Studia Defresh podle nás neměl konkurenci a i zbytek kolekce se povedl nadprůměrně.

 

V případě Maroše Barana a jeho kolekce s pracovním názvem K. nás zaujaly nejen zajímavé modely, ale také zajímavý způsob prezentace na pomezí módní přehlídky a divadelního představení. K jeho mystickému stylu plného překvapení a tajemství se ale netradiční pojetí hodilo.

 

Zdroj obrázků: MBPW

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram