Jakých chyb se nejčastěji dopouštíme při používání rtěnky?

Jakých chyb se nejčastěji dopouštíme při používání rtěnky?

Byť rtěnka nebo lesk na rty je součástí ranního rituálu většiny žen, hodně z nás se při jejím používání dopouští stále těch stejných chyb. Jaké to jsou? 

1. Zapomínání na přípravu rtů - i vaše rty se zaslouží občasný peeling, který je zbaví suchých šupinek a pořádnou hydratační masku - tu ostatně můžete nanášet každý večer před spaním formou silné vrstvy vazelíny. Ta vám bude rty hydratovat až do rána. Existují i báze pod rtěnku, které se hodí, pokud vám produkty na rty moc nedrží, chcete dosáhnout extra výdrže nebo ultra perfektního dojmu. 

2. Nepoužívání konturovací tužky - konturovací tužka je sice krok navíc, ale stačí se s ní naučit zacházet a nevezme vám ani žádný čas a vykouzlí daleko precizněji nalíčené rty. Můžete ji použít i jako podklad pod rtěnku, která díky konturce vydrží déle na svém místě. Jelikož se ale jedná o tužku, je samozřejmě třeba počítat s tím, že bude rty vysušovat.

3. Nevhodné tvarování rtů - Při konturování dbejte na to, abyste tužkou vyplnila celé rty a ne jen jejich obrysy. Potom by se vám totiž stalo, že po vytracení rtěnky by vám zbyl obrys rtů a mohla byste působit jako klaun. Samozřejmě je možné si díky konturce opticky zvětšit rty - toho docílíte použitím co nejpřirozenějšího odstínu vašim vlastním rtům.

4. Špatný výběr konzistence rtěnky - jedna z nejpodstatnějších chyb. Pokud máte suché rty a nehledě na to, jak moc je hydratujete, stále suchými zůstávají, pravděpodobně byste se měla vyhnout suchým matným rtěnkám a raději volit hydratační (a také ve většině) méně pigmentovanou variantu. Pokud s hydratací problém nemáte, pak si klidně populární matný efekt dopřejte. 

5. Nanášení příliš mnoho produktu - příliš velké množství matné rtěnky vysušuje rty a má tendenci vytvářet drobné neestetické mapičky. Příliš mnoho lesku nebo lesklé tekuté rtěnky se zase můžou rozpíjet a rozlézat mimo rty. Proto i u rtěnky platí, že stačí takové množství, aby vaše rty byly vyplněné barvou, ale vrstvy navíc už nehrají žádnou kladnou roli. 

byrdie.co.uk ; khoobsurati.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram