Jarní sportovní restart: Vyberte si reálný cíl a prostě začněte

Jarní sportovní restart: Vyberte si reálný cíl a prostě začněte

Trenéři a koučové se shodují v jednom: Ať už se jedná o jakýkoliv sport, nejdůležitější je, vybrat si cíl. Bez něho totiž nevíme, kam směřujeme. Tyhle věci vám pomůžou, abyste se při sportování cítili dobře.

foto: pixabay / AndiP

Je vaším cílem redukce hmotnosti, zlepšení zdraví a fyzické kondice, nebo jen relax od každodenních starostí? Jakmile si ujasníte odpověď, je napůl vyhráno. Přinášíme tipy, jak si jarní sportovní restart usnadnit a zjednodušit. Pro inspiraci v oblasti funkčního a sportovního oblečení jsme mrkli hned na několik značek.

První pravidlo pro každý sport zní: Nenakládat si toho na sebe hodně. Méně je někdy více, protože u sportu záleží především na pravidelnosti. Deset minut ranního cvičení každý den prospěje tělu více než sportovní maraton jednou za měsíc. Rozdělte si cestu k vašemu cíli na menší splnitelné segmenty. Každý dosažený stupeň poté berte jako úspěch.

Druhý trik je uzpůsobení podmínek tak, aby se vám sportovalo příjemně. Zařiďte si v týdenním režimu na sport dostatek času. Pokud s danou aktivitou začínáte poprvé, nechte si poradit od zkušenějších. Najděte si vnitřní nebo venkovní prostory, ve kterých se budete cítit dobře. Pořiďte si kvalitní, padnoucí a funkční oblečení nebo výbavu. To vše dohromady způsobí, že se na sport budete těšit a bude vám přinášet radost.

foto: koláž Móda.cz s využitím oficiálních fotografií jednotlivých značek

1.Bunda Under Armour, outletová cena 2029 Kč, 2. Taška Under Armour outletová cena 559 Kč, 3. Podprsenka Under Armour, cena 999 Kč, 4. Legíny Under Armour, outletová cena 1 049 Kč, 5. Tenisky Nike, outletová cena 1 650 Kč, 6. Pomůcky na jógu Tchibo, outletová cena 399 Kč, 7. Podložka na jógu Tchibo, outletová cena 399 Kč

Třetí trik je úmyslný deload, čili odpočinek od stereotypu. Jednou za čas pravidelný trénink zcela bez výčitek vynechejte. Je to součást procesu a rozhodně to nepovažujte za selhání. Zákazy a příkazy možná krátkodobě fungují, ale pokud je vaším cílem trvalá změna životního stylu, je potřeba zapojit sebemotivaci, díky níž bude každý trénink výsledkem svobodného rozhodnutí. A jednou za čas si pro změnu zvolte lenošení. Je to v pořádku!

Čtvrtou pomůckou je motivace pomocí vzorů. Každého z nás inspirují jiní „hrdinové“ a sportovci. Zkuste si představit, jak by dané výzvy řešil váš osobní vzor. Je dobré si však volit vzory, které s námi samotnými mají společné rysy. Pro maminku na mateřské nebude profesionální zápasník těžké váhy tou správnou volbou.

Poslední trik je úmyslně budovaný tlak okolí. Mluvte o své fyzické aktivitě veřejně, sdílejte své cíle i výsledky. Lidé, kteří vás mají rádi, vás ve zdravé snaze jistě podpoří.

foto: koláž Móda.cz s využitím oficiálních fotografií jednotlivých značek

1. Batoh s vakem na vodu Hannah, outletová cena 2 199 Kč, 2. Tričko Under Armour, cena outletová cena 839 Kč, 3. Legíny Under Armour, outletová cena 1 259 Kč, 4. Kraťasy Under Armour, outletová cena 699 Kč,

5. Boty Salomon, outletová cena 2 160 Kč

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram