Nová tvář hodinek Médor od Hermés

Nová tvář hodinek Médor od Hermés

Francouzský módní dům Hermés představil nový typ hodinek, které diskrétně skrývají stylový ciferník tvaru „H“, hodinky Médor, dokonalou ukázku toho, jak můžeme krásným věcem vtisknout novou tvář.

Poprvé byly hodinky Médor vytvořeny v roce 1993 a svůj původ odvozují od jednoho z prvních předmětů, který módní dům Hermès vyráběl vedle koňských postrojů: psího obojku. Pes je nejen nejlepším přítelem člověka, ale stejně jako kůň vždy představoval pro ctihodný módní dům zdroj inspirace.

Psí obojky, které byly původně určené pro hony, se během třicátých let začaly adaptovat do podoby pásků. Od elegantních ženských pasů pak byl už jen malý krůček k jejich zápěstím, která Médor zdobil ve formě náramku. A jelikož jeden tvůrčí nápad často vede k dalšímu, kožený pásek s ikonickými jehlanovými cvoky „Clous de Paris“ se brzy proměnil v ‚utajené’ hodinky.

Důmyslně provedené a mírně rošťácké hodinky Médor si s plynutím času hrají po svém, když ho buďto skrývají pod vypouklým víčkem nebo ho diskrétně ukazují. Celý propracovaný výtvor je k dispozici v několika pestrých podobách. Hodinky Médor jsou dostupné ve dvou velikostech a zdobené zlatými nebo ocelovými cvoky. Mohou být na okrajích posázené drahými kameny nebo celé posázené diamanty, což ještě výrazněji podtrhuje vzácnost žárlivě střeženého času.




Zdroj: Hermés

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram