Pohodlná dámská móda – zjistěte, jaké tepláky zvolit

Pohodlná dámská móda – zjistěte, jaké tepláky zvolit

Tepláky se těšily velké oblibě v 80. a 90. letech, pak trhu s mikinami dominovaly nylonové kalhoty a mikiny. Dámské tepláky se dnes vyrábí především z bavlny nebo prodyšných sportovních materiálů. Jaké tepláky si zvolit?

Jak se tepláková souprava vyráběla?

Možná vás to překvapí, ale historie teplákových souprav sahá až do dvacátých let minulého století! Jejich tvůrcem byl zakladatel sportovní značky Le Coq Sportif - francouzský designér Émile Camuset. První teplákové soupravy https://answear.cz/k/ona/obleceni/soupravy-a-teplakove-soupravy nosili sportovci účastnící se olympijských her a všichni, kteří vedli aktivní životní styl a vybírali si tepláky na cvičení. A tak byly tyto sportovní kalhoty téměř 60 let vyhrazeny pouze pro svět sportu, izolovaný od mainstreamové městské módy. Osmdesátá léta přinesla teplákovým soupravám skutečný boom. Lidé je nosili nejen do tréninkových místností a tělocvičen a začaly sloužit k rekreaci a relaxaci. Až nakonec úplně vstoupily do světa módy a začaly se objevovat v typicky ležérních setech, které se zcela vymykaly sportovnímu stylu. Aktuálně dámské tepláky jsou jedním z nejoblíbenějších typů oblečení v dámském i pánském šatníku. Jaké jsou typy teplákových souprav a jak je nosit?

Módní dámské teplákové soupravy - typy

Tepláky po roce 2020 zažívají další renesanci. A bez ohledu na to, zda jste sportovec nebo ne, pravděpodobně máte ve svém šatníku alespoň jeden pár. Jaké typy teplákových souprav můžeme rozlišovat?

Domácí tepláky - ještě na samém začátku pandemie se tepláky skládaly ve skříni do kostek a vytahovaly se pouze na fyzickou aktivitu. Klasické džíny a tužkové sukně pro práci na dálku jsme však rychle nahradili volnými dámskými teplákovými soupravami, ve kterých jsme se cítili velmi dobře a pohodlně. Doma už tepláková souprava neslouží pouze jako oděv při úklidu domácnosti a stala se typickým pracovním oděvem. Proto je tak důležitý materiál, ze kterého je vyrobena Doma nejlépe poslouží pohodlná a měkká bavlna.

Elegantní dámské teplákové soupravy - tepláky se nám zalíbily natolik, že v našem šatníku začaly kralovat různé typy. Elegantní dámská tepláková souprava se vyrábí především v super trendy barvách. Před rokem nás potěšila levandule, máta a žlutá. Letos se zaměřujeme na oranžovou, fialovou a tmavě modrou. Aby tepláky získaly status dokonalé, je v tomto případě důležitý i materiál. Vyberte si velur, plyš a dokonce i měkký manšestr.
Dodají vám styl nejen při procházkách městskými ulicemi. Vyberte i vhodnou bundu https://answear.cz/k/ona/obleceni/bundy/dlouhe-bundy.

Sportovní tepláky - typická sportovní tepláková souprava se skládá z kalhot, např. joggerů a mikin. Na zapínání nebo na klokanku. Při výběru takových tepláků určitě dbejte na jejich účel. Pokud v nich chcete cvičit, musí být vyrobeny ze speciálních materiálů odvádějících vlhkost, které vám poskytnou maximální pohodlí! Dámská tepláková souprava do fitka by měla být nejen super trendy a stylová, ale především funkční. Při výběru tepláků se neomezujte na dlouhé nohy. Velkou módou se staly také krátké šortky, které jsou jako stvořené na letní cvičení. K teplákám patří i vhodná obuv: https://www.moda.cz/a/letni-pantofle---nepostradatelny-kousek-v-satniku-...

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram