Boty Valentino v houpavém stylu šedesátých let

Boty Valentino v houpavém stylu šedesátých let

Valentino se tak trošku utrhl z řetězu ultra-moderní doby a vrátil se ve své kolekci Podzim/Zima 2014 do šedesátých let.

Kolekce doplňků pro Podzim/Zimu 2014 byla jednoznačně inspirována houpavými šedesátými léty, kdy do módy začal pronikat pop v pravém slova smyslu.

Ať už jde o kolekci oblečení, kabelek, bot či jiných doplňků, vše ovládly výrazné barvy. Červená, zelená, oranžová, žlutá, modrá a jejich nejrůznější kombinace jsou doplněny oblíbenými pastely.

Na módní show byly představeny celé komplety s nejrůznějšími motivy vytvářející i zajímavé optické efekty. Valentino vám tak přináší možnost kombinovat jednotlivé doplňky. Ke každému páru bot naleznete přesně navrženou kabelku, šátek, či dokonce šaty nebo kabát.


Dokonalý design a barevné provedení Maria Grazia Chiuri a Pierpaolo Piccioli působivě doplnily mikro hřeby pyramidového tvaru a zdobné cvočky umístěné především na páscích kolem kotníků a po horním obvodu boty.

Atmosféra 60. let byla ještě více podpořena botami na nizoučkých jehlách i s robustními podpatky.

V této pop art tematické kolekci nesmí chybět kovoví motýlci ani květiny v živých barvách, stejně jako zvířecí motivy, kůže a dokonce i peří.

V rámci kolekce obuvi pro Podzim/Zimu 2014 Valentino představil i luxusní tenisky z unikátních materiálů. Bloky v zářivých barvách střídá maskáč, leopard, ale i krajka.

Valentino představil okázalou klasiku jako jedinečnou reinterpretaci minulých let, a tak vytvořil opět něco nadčasového s nádechem krásné nostalgie.

Zdroj: valentino.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram