Buď fashion fotografem s Petrem Kozlíkem

Buď fashion fotografem s Petrem Kozlíkem

Fotografa Petra Kozlíka jsme vám představovali v našem červencovém článku. Pro jistotu vám ho ale připomeneme. 

Je to ten fotograf, který fotí fashion a který se focení začal věnovat po dokončení studia na lékařské fakultě. Učinit takové rozhodnutí asi nebylo úplně nejjednodušší, jenže tak už to v životě bývá. Člověk míní a život mění. A my, co máme rádi módu, za to můžeme děkovat. Jeho fotky jsou čisté, syrové, jednoduché, skvěle tónované a opravdu skvostně jednoduché. Ať už je to veliká kampaň nebo jen street, vždycky je to o jednoduchosti, kompoziční čistotě a občas i o nějakém šedesátkovém flashbacku.

 

Rozhodně mě baví to, že svůj fashion nemá problém hodit do černobílé. A ještě víc mě baví fakt, že s takovými fotkami nemají problém ani jeho klienti. Spojit módní fotku se street fotem Petra napadlo po workshopu s londýnským fashion fotografem Alexem Lambrechtsem. Inspirace to byla podle Petrových slov k nezaplacení, protože… ”Je to ohromná zábava a s tímto stylem focení se dá pracovat prakticky všude a za každých podmínek, kde se nemusím trápit složitým výběrem lokací, nezáleží na počasí, a přesto vznikají úžasně dynamické fotografie, které kromě módy vypráví i další příběhy lidí  v prostředí, ve kterém zrovna fotíte.“

Právě na tento styl se Petr rozhodl zaměřit svou pozornost. Snaží se propojit přirozené dění a život v ulicích se stylizovanou fotkou. Jak sám řekl: „Mám rád jak stylizované, pečlivě připravené scény, tak i volné focení, kterého využívám například u fotografií, které propojují módní a streetovou fotku.”

Nedávno nafotil sérii nových street fashion fotografií(viz. červencový článek) jako součást kampaně pro prezentaci nového fotoaparátu Fujifilm X-T2 společnosti Fujifilm. Jeho talent byl doporučen i Centru FotoŠkoda, které se v duchu rozvoje nových a netradičních FotoKurzů rozhodlo s Petrem spolupracovat. Centrum FotoŠkoda chce vést kurzy jiným směrem, chce svým zákazníkům zprostředkovávat zážitky a emoce, tudíž s Petrem dali dohromady kurz, který jim tohle všechno dá.

Jasně, začne se teorií, ale po ní se všichni přesunou do ulic, aby si ukázali potenciál i zrádnosti kontextu budov a davů lidí. Na tomto kurzu si účastníci osvojí základy fashion fotografie, naučí se komunikovat a pracovat s modelkou a hlavně se podívají do městské džungle, kterou se pokusí ovládnout tak, aby v ní pořídili ty nejlepší fotky.

Pokud chcete fotit fashion, dozvědět se o něm něco víc, pokud chcete vědět, jak si vybudovat dobrou pověst a najít spolehlivou klientelu, pak je pro vás tenhle kurz tou správnou volbou. Na kurzu bude po celou dobu přítomna modelka, vizážistka a stylistka, každý účastník si tak zažije atmosféru kolem fashion focení s produkcí. 

 

Fotoaparát FUJIFILM X-T2 je nejmodernější nezrcadlový digitální fotoaparát, který využívá špičkové technologie pro dosažení prémiové kvality fotografií a který se vyznačuje výjimečně kvalitním ovládáním a krásným designovým provedením připomínajícím tradiční fotoaparáty.

 

Fashion fotografie: www.petrkozlik.cz
Backstage fotografie: www.rmjokelova.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram