Kanye West v módním průmyslu

Kanye West v módním průmyslu

Kanyeho návrhářská kariéra začala už před deseti lety. S vlastními kolekcemi ale příliš úspěch neměl. Jeho nejnovější kolekce vznikla pod záštitou značky Adidas a Kanyemu se možná povedlo vylepšit si reputaci.

Kanye West se nechal zlákat módním průmyslem v roce 2005, kdy oficiálně oznámil, že spouští svůj nový projekt - řadu oblečení, kterou bude navrhovat. Ta ale vydržela jen do roku 2009, kdy ji Kanye musel zrušit. Neúspěch ale Westa nezastavil, zájem o něj totiž začaly projevovat jiné značky.

Kanye navrhl svou vlastní botu pro Nike s názvem Air Yeezys. O chvilku později navrhl celou obuvní řadu pro přehlídku Louis Vuitton v Paříži. Následovala značka Bape či spolupráce s obuvníkem Giuseppe Zanottim.

V roce 2011 se Kanye znovu navrací k dámské módě, ale setkává se se spíše negativní kritikou. Ani to ale nezabránilo značce Adidas, aby Kanyemu nabídla spolupráci na nové řadě bot. Jedna z kolaborací s Adidasem byla představena minulý týden v New Yorku a jedná se o celou kolekci Adidas Originals collection. Kanye v ní projevil nový přístup k módě a sklízí mnohem více pochvalných komentářů než jeho kolekce předchozí. Kanye se staví proti elitářství luxusních značek a tvrdí, že své kritiky neposlouchá.

,,Nechci urážet návrháře tím, že se sám budu nazývat návrhářem. Zkrátka si jen myslím, že mám vizi něčeho, co chci dělat," tvrdí o své designérské cestě Kanye. Jeho největší múzou je ale pravděpodobně jeho současná - někým milovaná, jiným proklínaná - Kim Kardashian. Sám Kanye se pustil do obnovy jejího šatníku a netají se tím, že ji obléká a vybírá, v čem by se měla ukázat na veřejnosti. Někdy mu to vyjde, jindy ho kritici ztrhají. Kanye má ale sebevědomí, leckdy neodůvodněně, avšak nejspíš v něm a jeho egu se skrývá Kanyeho síla.

Foto: soldintl.com, eonline.com, swaggernewyork.com,
bloomberg.com, mydaily.co.uk, nydailynews.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram