Nekonečná jízda na legendární “vose“

Nekonečná jízda na legendární “vose“

Italské skútry Vespa patří dlouhá léta mezi nejoblíbenější dopravní prostředky po celém světě. Jen málokdo si však vzpomene, že neutuchající slávu jim přinesl…

Skútry Vespa se zrodily v roce 1946 v Itálii, díky podnikateli Enrico Piaggio, který založil továrnu legendárního dopravního prostředku Vespa – v italštině vosa.

Skútr uzpůsobený k jízdě snožmo si hravě získal srdce mnoha žen ale i mužů a dodnes patří k nejoblíbenějším dopravním prostředkům i pro svou dostupnost a pohodlné cestování.

Málokdo si však vzpomene, že neutuchající slávu tomuto jednostopému vozítku zajistila americká kinematografie. V roce 1953 si totiž Vespa zahrála po boku Gregory Pecka a Audrey Hepburn, ve známém filmu "Prázdniny v Římě". Od té doby nebylo člověka, který by nechtěl vlastnit a řídit stylovou Vespu.

    

Ikonický moped, spíše ale skútr, si až na malé odchylky i po jedenašedesáti letech udržel svůj původní, stylový vzhled. I proto není pouze oblíbeným dopravním prostředkem, ale často se „vosa“ stává i skvělým módním doplňkem. Zvláště pak, když si jej vezmou do parády módní specialisté jako
Louis Vuitton, či Burberry

      

                                     

 

Zdroj: dmarge, scooterfile, google

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram