Neutrální tóny a kombinace materiálů v podzimní kolekci Laury Siegel 2017

Neutrální tóny a kombinace materiálů v podzimní kolekci Laury Siegel 2017

Pojem etická móda by mohl vyjádřit to, kam návrhářka Siegel se svou tvorbou směřuje. Je to poznat nejen na materiálech, ale i na střizích a barevném provedení. 

Když v roce 2012 Laura Siegel se svou eticky vhodnou módou začínala, namísto ocenění, se dočkala pouze úšklebků nad tím, že vytváří něco, co absolutně postrádá nádech luxusu. Ale návrhářka se nevzdala a pokračovala i přesto v používání přírodních materiálů a pro životní prostředí nezávadných výrobních postupů. Její kolekce vznikají v Indii a Peru, kde se sama osobně na výrobě podílí. Modely vznikají ručně, opravdicky a vlastně tím získávají přidanou hodnotu. Dojem, že se nejedná jen o sériovou výrobu kusů látek, ale o originální modely.

Podzimní kolekce oproti těm předchozím není ničím význačná. Byly na ni použité přírodní materiály, nese se také v neutrálních barvách a stačí zahlédnout pár kousků, aby vám bylo jasné, že Laura Siegel v žádném případě neprezentuje neosobní módu. Střihy oblečení se zbytečně nekomplikují... Modely návrhářka doplnila elegantními klobouky a kolekci samu o sobě postavila na volných střizích, teplákových kalhotách, tenkých šátcích, řasení a střizích do poloviny lýtek.



vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram