Pánské holení aneb jak dosáhnout luxusní kvality

Pánské holení aneb jak dosáhnout luxusní kvality

Trápí vás pánové otázky podrážděné pokožky po holení? Nebo si jen nevíte rady jak na úpravu vašeho kníru? Pak se podívejte na naše tipy a rady.

Ať už jste se rozhodl pro pěstění pouze listopadového kníru, či jste dlouhodobým fanouškem tradiční úpravy pánského vousu pod nosem ale i plnovousu, měl byste v každém případě myslet na několik základních pravidel pro pěstění, která by neměla být opomíjena, stejně tak jako třeba základní hygienické návyky.

Štěstí přeje připraveným!

Citlivost pokožky je sice individuální, ale troufáme si tvrdit, že s ní bojuje valná část mužů a proto se mnohdy od holení do hladka odvracíme s obavami z pubertálního vzezření. Strniště je nakonec cool, ale ne vždy a pro každou příležitost se úplně hodí. Jak tedy na to?

Nejúčinnější prevencí před podrážděním jsou speciální oleje a gely, které nepříjemnostem se zarudnutím a pupínky spolehlivě předchází. Příjemně aromatizované prostředky renomovaných značek jednak zlepšují účinnost holení, ale především snižují tření žiletky a tím zabraňují nežádoucímu podráždění. Vaše pokožka je připravena na každodenní rituál.

  

1. Jermyn Street Collection Sensitive Skin gel 470 Kč
2. Taylor of Old Bond Street Herbal gel 340 Kč
3. Taylor of Old Bond Street Aromatherapy olej 340 Kč

Břit a mýdlo základem kvalitního holení!

Základem všeho je představa o vzhledu vašeho (ne)porostu. Pokud se totiž rozhodnete pro sexy strniště, pak se vám nabízí nejjednodušší varianta holení, a sice takzvané suché, neboli holení prostřednictvím elektrického zastřihovače, kterých se na nás valí nepřeberné množství. Jestliže ale upřednostňujete hladké holení, pak dochází k nevyhnutelnému střetu s břitem a ten nemusí být vždy konvenční.

Prostředkem kvalitního oholení může být i často opomíjená břitva. Dvanáct centimetrů leštěné oceli zasazené do slonoviny či speciálně tvrzeného plastu vykládaného perletí, už to zní cool, ale pokud se na holení břitvou necítíte, raději se svěřte do rukou odborníka. Sázka na jistotu pro vás ale bude klasický holicí strojek v úpravách vracejících se v čase, s možností využití výměnných hlav současných výrobců jako třeba Gillete.

  

1. Dovo Bismarck 2 760 Kč
2. Böker Arbolito 5 594 Kč
3. Razolution Brushed Alu 2 300 Kč

  

1. Edwin Jagger Ivory 1 700 Kč
2. Taylor of Old Bond Street Fusion 3 200 Kč
3. Böker Metall 1 025 Kč

Nezapomínejme ale ani na mýdlo nebo holicí krémy, které vous změkčí a dokonale připraví na kontakt s břitem. Většina těchto dnešních produktů má ale navíc nejrůznější přívlastky, které celé holení zpříjemňují. Například jsou to mýdla s obsahem povzbuzující svěží vůně či regeneračních a uklidňujících látek jako Aloe Vera. Výjimkou ale nejsou ani chladivé efekty pro celkové osvěžení namáhané pleti.

  

1. Taylor of Old Bond Street Grapefruit 300 Kč
2. 
Kent krém na holení 450 Kč
3. 
Proraso Sul Filo Rasoio 220 Kč

Pěstíte knír?

Ne vždy je o knír postaráno tak, jak by si tato vizitka skutečného gentlemana ve skutečnosti zasloužila, proto i zde je několik rad, jak vašemu Mo dodat originální a dost možná i neodolatelnou fazónu. Zde vám budou nepostradatelnými pomocníky hřeben, vosk a nůžky.

  

1. Taylor of Old Bond Street Small Moustache 250 Kč
2. Solingen nůžky na knír 533 Kč
3. Kent extra malý hřeben na vousy a knír 100 Kč

V počáteční fázi pěstění si jistě vystačíte se zastřihovačem, ale postupem času kdy knír dorůstá, budou vaší sázkou na jistotu speciálně navržené nůžky se zaoblenými hroty, které jsou pro kvalitní tvarování vousu okolo úst jako stvořené. K absolutní dokonalosti svůj knír ale dovedete díky speciálním voskům a vězte, že zde si na své přijdou i ti nejnáročnější. Vosky nejen že disponují zpevňujícími vlastnostmi, ale navíc vousům dodávají i potřebný tvar a posilují jejich kondici.

  

1. Taylor of Old Bond Street vosk 30ml 520 Kč
2. Taylor of Old Bond Street vosk 15ml 210 Kč
3. Dr. Dittmar vosk370 Kč

Péče po holení!

Neodmyslitelnou součástí holení je i následná péče a ošetření podrážděné pokožky. Pro tyto úkony budete v některých výše uvedených případech potřebovat kamenec určený pro zastavování krvácení při poranění u holení. Po navlhčení má kamenec antiseptické účinky a dokonale uzavírá póry.

Vyvarujte se podráždění a spolehněte se na balzámy, které zpravidla neobsahují alkohol. Díky balzámu své pokožce dopřejete nejen zklidnění a potřebnou hydrataci, ale díky často obsaženým vitamínům docílíte přirozené elasticity a mladistvého vzhledu.

  

1. Scottish Fine Soaps Classic hydratační balzám 260 Kč
2. Durance L´ome balzám 320 Kč
3. Mühle kamenec 420 Kč

Dopřejte svému vousu dokonalou péči. Odměnou vám bude neodolatelný vzhled.

 

Foto: luxusni-holeni

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram