V londýnském muzeu proběhne výstava Glamour of Italian Fashion

V londýnském muzeu proběhne výstava Glamour of Italian Fashion

V londýnském muzeu Viktorie a Alberta proběhne od 5. dubna do 27. června unikátní výstava mapující italskou módní tvorbu od roku 1945 až do současnosti. Pod jednou střechou tak uvidíme modely z dílen Prady, Versaceho, Valentina, Gucciho a mnoha dalších slavných italských návrhářů. V době hledání nové inspirace a nových možností se tak může každý návštěvník ohlédnout zpět do historie této země s bohatou módní tradicí.

Příprava výstavy Glamour of Italian Fashion byla poměrně náročná, navštívit všechny zúčastněné módní domy a prohledat okolo 30 archivů trvalo její kurátorce Sonnet Stanfill celých 5 let.
Výsledek ale stojí opravdu za to, většina kousků byla do Velké Británie přivezena vůbec poprvé.

Kromě vystavených kolekcí zahrnujících ručně malované šaty Dolce & Gabbana, dlouhé róby s typickou siluetou od Valentina nebo proslulé kabelky Fendi, je připravena také projekce se všemi zásadními módními událostmi daného období. Od světově proslulé módní show v roce 1951 se tak dostaneme přes stále připomínaná 50. léta až k dnešnímu průmyslovému designu.

Slavnostní večeři spojenou s prohlídkou výstavy, která se konala již 1. dubna, si nenechala ujít řada celebrit a osobností módního světa, většina z nich se oblékla stylově a hlavně tematicky – do italských značek. Poppy Delevingne oblékla pestré šaty Emilio Pucci, Naomi Campbell zvolila ďábelskou kombinaci v podání Roberta Cavalliho a Eva Herzigová zářila ve zlatých midi šatech Dolce & Gabbana.  

 

Zdroj obrázků: vogue.co.uk                              

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram