Vernisáž výstavy Michala Vojkuvky "SuperSavings"

Vernisáž výstavy Michala Vojkuvky "SuperSavings"

Michal Vojkuvka, fotograf využívající výhradně filmový materiál, pořádá vernisáž ke své výstavě fotografií. SuperSavings, na které byste rozhodně neměli chybět!

Jménem Machala Vojkuvky zveme všechny nadšence pro umění fotografie i milovníky umění jako takového na vernisáž k unikátní výstavě fotografií s názvem SuperSaving,

„... v opozici proti digitální technologii, která proměnila fotografii v konzumní produkt ...“.

Série fotografií, která byla pořízena ve Spojených státech amerických v roce 2012 na klasický černobílý materiál a zvěčněna s využitím klasických analogových postupů procesem negativ – pozitiv, bude k vidění již 4. března 2015 od 19:00 v galerii Art Salon S v Tančícím domě.

Ucelený soubor obrazů svébytných krajin a panoramatických pohledů na město Detroit, jehož dnes již zašlou slávu připomínají opuštěné tovární haly a nádražní budovy, zavřené stánky s občerstvením a odstavená auta, si budete moci prohlédnout až do 12. 4. 2015.


Samotný název výstavy SuperSavings inspirován reklamním sloganem u zaniklého nádraží v Detroitu, který se objevuje v popředí jedné z fotografií, nese svou vlastní, novou symboliku. Název může odkazovat právě ke způsobu, jakým dnes naprostá většina fotografií vzniká a nabízí pouze záplavu laciného, digitálního šumu. Může to být i metafora k naší posedlosti levnými a bezcennými věcmi, za které jsme paradoxně ochotni utrácet horentní sumy nebo odkaz k laciným a povrchním hodnotám naší doby. Závěr celé výstavy pak reprezentuje fotografie přístavního mola, která symbolicky představuje cestu končící v mlhavé prázdnotě.

Kombinace klasického analogového způsobu a zároveň použití nestandardních kroků při práci ve fotokomoře dodává snímkům jedinečnou vizuální podobu. A právě tyto fotografie budou také k prodeji. Výtěžek z jejich prodeje bude věnován Dennímu stacionáři AKORD v Praze 2.

Zdroj: Michal Vojkuvka

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram