Módní ilustrátorka Megan Hess a její fascinující tvorba

Módní ilustrátorka Megan Hess a její fascinující tvorba

Megan Hess byla předurčena k tomu, aby svou rukou zachytila módní ikony i nesmrtelné couture modely napříč historií.

Megan Hess, mezinárodní módní ilustrátorka s osobitým stylem, spolupracuje s některými z nejprestižnějších módních návrhářů a luxusních značek po celém světě. V jejím módním nebi nechybí Chanel, Dior, Cartier, Hermés, Montblanc, Tiffany & Co., YSL, Fendi a spolupráce s módními magazíny jako je Harper´s Bazaar či Vogue.

Megan Hess začala svou kariéru v grafickém designu, ale znenadání se z její tvorby stal umělecký směr tolik vyhledávaný předními designovými agenturami. Její první významnou zakázkou se staly ilustrace pro New York Times, následně vytvořila přebal první z knih Candance Bushnell „Sex ve městě“ a od té doby její ilustrované portréty doprovází nejprestižnější značky na světě.

Velkou oblibu si Megan získala svou osobitostí ukrytou v každé lince inkoustu. Za všemi jejími pracemi stojí totiž pero Montblanc, kterému láskyplně přezdívá Monty.

Její originální umělecká díla zaplnila stránky módních magazínů, billboardy i ulice. Objevovala se ve velikosti poštovní známky i na stěně obřích budov. Meganina ilustrace se dokonce objevila na dně luxusního bazénu v Dubaji.



 

Múzu čerpá Megan všude kolem sebe, mezi lidmi, v módě, umění i cestování. Velkou inspirací je pro ni také historie, především ikony krásy a stylu, jako je Audrey Hepburn, dále 70léta, staré fotografie a architektura. I barvy jsou velmi důležité. Všimněte si, že jsou vždy nenásilné, sladké, jemné. Odráží v sobě návštěvu cukrárny, čokoládu, chutné jídlo, šálek kávy i hudbu, smích a nejrůznější vůně.



Jednou z Meganiných posledních prací je kniha „The Dress“, vydaná v říjnu loňského roku. Již třetí kniha v pořadí je jiná než ty předchozí, které pod názvem „Fashion House“ zachycují ilustrované interiéry módních ikon. „The Dress: 100 Iconic Moments in Fashion“ sleduje vývoj couture módy v posledních desetiletích. Fascinující ilustrace jsou nádhernou ukázkou toho, že móda dokáže zachytit zvláštní okamžik v čase, ducha generace nebo nedefinovatelnou energii módní ikony.


Jedinečný vintage styl Megan Hess nalezneme také na velkých plátnech, hedvábných šátcích, polštářích, servírovacích tácech, vázách a dokonce i na kobercích.









 

Zdroj: meganhess.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram