Odkud se vzal Steampunk a jak vypadá v módě?

Odkud se vzal Steampunk a jak vypadá v módě?

Životní styl s odkazem na viktoriánskou Anglii a průmyslovou revoluci silně zasahuje i do módy. I přes ve společnosti méně přijímané slovo punk  ve svém názvu, nabízí v módě krásnou podívanou.

Steampunk vznikl jako odnož klasického punku na základě inspirace průmyslovými stroji během industrializace 19. století. Vychází z futuristických vynálezů a krásného na módu bohatého období viktoriánské Anglie. Hlavním prvkem, kterého Steampunk v módě využívá jsou ozubená kolečka. Typické jsou korzety a s ním spojené velmi úzké pasy, několikavrstvé sukně s volány, temné barvy a dokonce i části strojů připevněné jako doplněk třeba místo náramku nebo na ozdobu klobouku. 

Příznivci Steampunku se nevzdávají ani módních synonym pro punk sám o sobě. Tudíž nejsou výjimkou kožené prvky, obepnuté náhrdelníky, klobouky a výrazný makeup. Pozornost zaujmou především kovové části kostýmů. Ať už je to hojný počet knoflíků nebo přímo část z futuristického vynálezu. Steampunk nám dokazuje, jak dvě na první pohled neslučitelné odvětví mohou být spojeny. No koho by kdy napadlo našít si na šaty plechovou konstrukci přístroje?

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram