Kdy jste naposledy napsali dopis PEREM?

Kdy jste naposledy napsali dopis PEREM?

Hermès představuje Nautilus, elegantní pero, které vzniklo ve spolupráci s australským designérem Marcem Newsonem. Nautilus vypráví příběh o setkání myšlenek, o přátelství, spolupráci a také o dobrodružství.

NAUTILUS – jméno, které nové pero Hermès obdrželo, odkazuje nejen k ponorce kapitána Nema z knihy Dvacet tisíc mil pod mořem, ale také k určitému typu mořských mušlí, kterým se říká nautilus. Jeho jednoduché a čisté linie mu propůjčují tajemný vzhled. Nic nenapovídá, že by mělo jít o pero: nemá ani víčko, ani kroužek, ani sponu.

Veškerá elegance tohoto pera vychází ze způsobu, jakým funguje. Na první pohled vypadá zastarale. Na jeho vzhledu není nic technického. Zdá se jednoduše použitelné, očividným a instinktivním způsobem. Skrývá v sobě ale mechanizmus, který je napůl geniální a napůl kouzelný. „Navrhovat to pero nebylo o nic snazší nebo složitější než vymýšlet vnitřní uspořádání letadla“ vysvětluje Newton. Hlavní překážkou bylo pro Marca Newtona vtěsnat složitý otáčivý mechanizmus do velmi malého prostoru.

Toto plnicí pero značí zrod nové rodiny předmětů značky Hermès. Je to nový „klan“, ve kterém je Nautilus dostupný také jako kuličkové pero a je doplněný poznámkovými bloky, řadou psacích papírů a obálek či koženými doplňky pro přenášení těchto psacích potřeb. Linie obsahuje například pouzdro na náplně, které vypadá jako kůží potažená krabička od sirek, a speciálně vyvinuté barvy inkoustů jako jsou Hermès red nebo blood orange.

Zničehonic se pouzdro na náplně stává předmětem, který chcete mít na stole!

Zdroj: Hermès

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram