Prague Fashion Market - nezávislá móda zaplaví nábřeží Vltavy

Prague Fashion Market - nezávislá móda zaplaví nábřeží Vltavy

Poslední červnový víkend proběhne pod záštitou městské části Prahy 5 letní Prague Fashion Market na Smíchovské náplavce a  bude věnován autorské módě a designu českých i zahraničních autorů. 

Na všechny milovníky módy, dobrého designu, pochoutek, filmů i hudby čeká další pokračování oblíbeného trhu u vody s nezávislou módou, šperky a designem Prague Fashion Marketu. Autorská móda bude představena ve 150 stáncích, nebude chybět ani občerstvení a skvělý doprovodný program.   

Nakoupit od známých osobností ze světa umění, šoubyznysu i sportu mohou návštěvníci ve Hvězdném bazaru,​ který provozuje Česká asociace paraplegiků – CZEPA, jako jeden ze svých projektů na podporu vozíčkářů s poraněním míchy. 

 

Čeští designéři ­

Výběr designérů ukazuje, že dobrý design se dá dělat nejen z textilu a kovu. BLAHO vrací do hry porcelán. Najdete tu z něj nejen nádobí, ale třeba i prsteny. Don Wood pracuje se dřevem a vkládá ho lidem do uší. Dřevěné tunely nebo plugy ošetřené rostlinnými vosky jsou pro naše tělo příjemnější než plast. Vůni nových bloků a obálek nasajete u minimalistického papírnictví Kaš­mi­daš ​nebo u recyklovaných výrobků Skoba.​ Další vůně, které vám zamotají hlavu, najdete u stánků s přírodní kosmetikou Havlíkova přírodní apotéka ​nebo J A G A I A​.

Zahraniční designéři

Ze zahraničních designérů přijede Zsófia Szőnyegi z Maďarska. Absolventka ateliéru malby se věnuje ručně malovanému home decoru a před dvěma lety založila vlastní značku Macondo.​ Z Polska pak přivezou brand oblečení a doplňků Fio​, který zosobňuje design a svobodu v jednom.

Doprovodný program

Kromě nakupování návštěvníky čeká doprovodný program v podobě hudby nebo workshopů. Ve spolupráci s Kosmetika hrou je připravena např. výroba vlastní kosmetiky, masážních olejů nebo hydratačních krémů. Verlyba + Šapitó Fešn a studenti HAMU předvedou show v duchu nového cirkusu. A nesmí chybět fotokoutek ve spolupráci s Printkou.​

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram